Belföld

Ki emelkedik ki a káoszból a baloldalon?

Csárdi Antal lesz az LMP, és Bodnár Zoltán a Liberálisok főpolgármester-jelöltje ősszel. A baloldali ellenzék közös jelöltjéről azonban továbbra sincs megállapodás. Ezt hétfőre ígérik. Persze ha lesz is közös jelölt, nagy kérdés, hogy mennyi esélye lesz a mostani főpolgármester, Tarlós István ellen?

A főpolgármesteri posztért egyelőre három jelölt indulása biztos. A Fidesz-KDNP Tarlós István újrázását támogatja, a Jobbik 2010 után megint Staudt Gábort indítja. Az LMP Csárdi Antallal vág neki az októberi választásnak.

A baloldali ellenzéki pártok viszont újra a szokásos szereplőválogatással keresik a főpolgármester-jelöltjüket. Először az MSZP-s Horváth Csabáról gondolhattuk, hogy indulni fog, de őt a DK és az Együtt-PM sem támogatja. Majd Bajnai Gordon tűnt esélyesnek, de őt nem érdekli a főpolgármesterség. Ahogy Karácsony Gergelyt sem, aki inkább zuglói polgármester lenne szívesen.

Ezután az röppent fel, hogy Balázsovits Lajost szeretné indíttatni közösen a DK, az ő jelölése még továbbra is benne van a pakliban. Demszky Gábor korábbi főpolgármester szerint viszont Bokros Lajos lenne az ideális közös jelölt, akit pártja, a MOMA el is indít ősszel. Ebbe a káoszba dobták be ma Bodnár Zoltánt a liberálisok. Őt is ideális, közös indulónak látja a pártja.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik