Belföld

A tulajdonos feladata az utcafront rendbetétele

Vásárhely24

2014. 08. 01. 09:16

A csapadékos nyár miatt útra belógó ágak, eldugult árkok és átereszek miatt sokan keresik Vásárhely polgármesteri hivatalát.

Fórumokon és levélben, telefonon is többen jeleztek különböző problémákat a hivatal felé mondta Antal István a népjóléti iroda vezetője. Az árkok, átereszek eldugultak ezért sokan kérnek segítséget az önkormányzattól, a bicikliútra, járdára lógó, gyümölcstől megterhelt ágak pedig akadályozzák a közlekedést.

A helyi rendelet szerint az úttestig minden esetben az ingatlan tulajdonos kötelessége ezeket az állapotokat rendbe tenni, kitisztítani az árkokat, levágni az ágakat, lenyírni a füvet, ám kérésre idős, vagy beteg, akadályozott lakók esetében az önkormányzat kérésre segít – emelte ki Antal István.

A helyzet sokszor nem egyszerű, több érdek ütközik amikor valaki az akadálymentes eljárást szeretné, míg más az egész évben gondozott fájának termését félti. Az önkormányzat csak a legvégső esetben akar büntetni. Először felszólítást küldenek, melyben 3 napot adnak az állapot megszüntetésére. Ezt követően végzést postáznak, további 21 napos türelmi idővel. Ezen túl már a bírság összegét állapítják meg és küldik ki.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.