Belföld

Különleges pihenőpark épül a Serház téren

A volt állatpiac helyén hamarosan elkészül Vásárhely legújabb közösségi tere.

A munkálatok pár hónapja kezdődtek, mára pedig már alakot öltött a pihenőpark formája, melyet dr. Havasi Katalin képviselő kezdeményezésére kezdtek építeni a gazdátlan területen.

A fotók mellett utánajártunk, mi is lesz a pihenőparkban, ami a legidősebb és a legfiatalabb korosztályt is igyekszik majd kielégíteni.

Például két “nyitott ház” épül a parkban, fél méteres falakkal. Itt szalonnasütőt, homokozót alakítanak ki, de ide kerül pingpong asztal is. Az egyik ilyen “helyiségbe” hinták, rugós billegők, szabadtéri sporteszközök is felszerelésre kerülnek.

Mivel a park tényleg hatalmas, lesz hely egy multifunkciós sportpálya kialakítására is, ahol focizni, kosarazni, röplabdázni és lábtengózni is lehet.

A szabad területet parkosítják, füvesítik, sok padot is leraknak, hogy a szülök, nagyszülők is pihenhessenek míg a gyerekek játszanak. A parkra közel 30 milliót költ a város, és az ígéretek szerint hamarosan elkészül.  Dr. Havasi Katalin még korábban azt mondta, lehet, hogy az átadást kisebb ünnepség keretében ejtenék meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik