Belföld

Havasi most az RTL-re támadt

A kormányfő sajtófőnöke szerint az RTL Klub csúsztatott keddi híradójában.

Kapcsolódó cikkek

„Meglehetősen furcsa jogi logikája van az RTL Klubnak: eszerint nekem kellene bizonyítanom valaminek a meg nem történtét, amivel a Magyar Nemzet hamisan vádol engem… Erről ennyit” – írta Havasi Bertalan.

A sajtófőnök csúsztatásnak tartja, hogy egy tavalyi tanévnyitón azért vonta volna kérdőre az RTL emberét, mert csak „nemtetszését fejezte ki”. Szerinte a felvételen is hallható, hogy az operatőr „baromarcú”-nak nevezte a Terrorelhárítási Központ munkatársát. Ezt egy sajtómunkás nem engedheti meg magának, és ő a jövőben sem hagyja szó nélkül. Ha az RTL Híradó bejátszotta volna a felvétel többi részét is, akkor a nézők azt is hallhatták volna tőle, hogy „Nem kellene baromarcúzni, abban egyetértünk, nem?”.

Havasi álláspontja, hogy a sajtó munkatársainak is be kellene tartaniuk az alapvető társadalmi normákat, munkájuk közben senkit nem bántalmazhatnak, sértegethetnek. Semmilyen írott vagy íratlan szabály felett nem állnak, akkor sem, ha az RTL-nek és akkor sem, ha a Magyar Nemzetnek dolgoznak – tudatta közleményében Havasi Bertalan.

Előzőleg az RTL Híradó egyebek között azzal foglalkozott, hogy Orbán Viktor sajtófőnöke nem hozza nyilvánosságra azt a videót, amely tisztázná a tusnádfürdői lökdösődés ügyében. Havasi Bertalan azt mondta, hogy megtartja magának a felvételt, ha esetleg jogi eljárás indulna az ügyben.

Orbán Viktort beszéde után fotósok Tusnádfürdőn vitába keveredtek a miniszterelnök sajtófőnökével, derült ki hétfőn, amikor a Magyar Nemzet agresszívnak és bunkónak nevezte Havasit. A lap szerint fizikailag inzultálta a munkatársukat, konkrétan belékönyökölt. Havasi szerint a fotósok voltak bunkók, egyikük pöcsnek nevezte. Azt mondta: felvétellel tudja bizonyítani, hogy ő  nem könyökölt.

Havasi a Magyar Nemzetben megjelent cikk után lapunknak azt mondta, bántja a hazugság, hiszen háromgyermekes családapa, békeszerető ember, aki harminchat év alatt egyetlen verekedésben sem vett részt, még diákként, gyerekként sem, mert mindig azt gondolta, érvekkel, a józanész alapján minden konfliktus feloldható.

Havasit nem mindig bántja olyan nagyon a hazugság

A tavalyi Orbán-lagzi előtt jelentek meg a hírek, hogy sebtiben kátyúznak a lagzihoz vezető úton. Erre Havasi úgy reagált: „„A miniszterelnök lányának lakodalmát a násznép az ország egyik legkátyúsabb útján fogja megközelíteni, az érintett tanyához vezető úton semmiféle kátyúzás, állagjavítás nem történt”. És „Egyes sajtóorgánumok már egy bensőségesnek szánt családi esemény, a miniszterelnök lányának esküvője kapcsán sem tartózkodnak újabb és újabb valótlan állítások terjesztésétől.” Aztán kiderült, hogy bizony volt kátyúzás, útfelújítás a tanyához vezető út egy részén biztosan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik