Belföld

Elkaszálta a reklámadó a Big Brother 3-at

Az első véráldozatot nem a kormánnyal harcoló RTL-nek kellett meghozni, hanem a Fideszhez húzó TV2-nek. Többi saját gyártású műsorukat nem érinti a megszorítás – értesült az Index.

Az új Big Brother-széria költségvetését egymilliárd forint körülre saccolják, az RTL-lel szemben azért is hátrányban vannak, mert még fel is kellene építeni a villát. Ebben a helyzetben az Index szerint még úgy sem engedhet meg magának egy kereskedelmi tévé ekkora befektetést, hogy az állami megrendelések szépen csordogálnak hozzájuk.

A Super TV2 őszi műsorstruktúráját a Big Brother 3 uralta volna, ezt úgy tűnik, külföldről vásárolt tartalommal kell majd kipótolni. Más saját gyártású műsorokat – így a Sztárban sztárt, a Kaszát vagy a Pimasz úr ottalszik című műsort – nem érint a megszorítás.

Az Index azt írja, hogy a szakma egyébként is kételkedett a valóságshow-ban, de nem az anyagi indokok miatt, hanem azért, mert nem hisznek abban, hogy az alapvetően alpári műsortípust értelmes, intelligens emberekkel el lehetne adni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik