Belföld

TGM: Orbánt nem lehet leváltani

A miniszterelnök tusványosi beszédével hivatalosan megszűnt a magyar demokrácia – mondta Tamás Gáspár Miklós az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Kapcsolódó cikkek

A filozófus szerint az idei Tusványos rendkívül fontos esemény volt. A magyar kormányfő – akit ő történelmi alaknak, karizmatikus figurának tart – szakított eddigi felfogásával, illiberális államot épít. Orbán Viktor szakítani akar a jóléti állam ideájával, sőt szerinte az emberi jogok is túlhaladottak, és szembefordult a civil társadalommal is. Tamás Gáspár Miklós szerint ez szakítás az „úgynevezett szabad világban” kialakult társadalmi konszenzussal, szakítás a szabadság, egyenlőség, testvériség eszméjével.

Szerinte Orbán már nem fogja a hatalmat önként kiadni a kezéből, és azt is nyilvánvalóvá tette, hogy választás útján őt nem lehet eltávolítani – vagy itt marad, amíg egészsége engedi, és irányítja az ország sorsát lefelé, vagy hatalmas zűrzavar lesz az országban – tette hozzá. A filozófus szerint a négymillió szegényt lehet szembeállítani azzal a hazugságtengerrel, amivel Orbán, és szolgái elárasztják az országot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik