Belföld

Ismét mesél a múlt

Wolfgang barátunk, ismét régi képeket küldött, amelyekkel nagyszerű lesz nosztalgiázni. Felelevenedik a régi Vásárhely, Mártély, a puszta és kicsit Szeged is.

Talán nem haragszik meg Wolfgang Leistritz, hogy barátunknak tituláljuk, de ismét olyan szép képekkel örvendeztetett meg minket, hogy egyre inkább földinknek érezzük.

Nemrég már megírtuk, Wolfgang 2 évet élt Vásárhelyen – most Lipcsében lakik – de többször visszajárt erre a tájra. Nagy szerencsénkre rengeteg fotót is készített akkoriban ezeket most mi mutatjuk Önöknek.

Kép a piacról. Megfigyelhető, hogy az ing és a mini már akkor divat volt a hölgyeknél. A lemezeken láthatjuk, hogy az R-GO, a SasTaps és az Edda volt akkor a sláger, és láthatunk egy merítő-szák szerű táskát is. Tényleg, van olyan még valakinél otthon?

Az a szép vörös lobogó még ott leng a Lenin utca házain. Jobb oldalon pedig ott van minden kisgyerek álma, a “nagyjátékbolt” végtelen kirakata.

Ugye mennyit változott a környék?

Nagyszerű légifotó. Majdnem középen a János tér. A busz-pályaudvar helyén pedig még házak állnak.

A református templom, de vajon hol kéne most állnunk hogy ezt lássuk? (röntgenszemmel persze)

Végül egy jó hír. Nemcsak ennyi új képet küldött Wolfgang, hanem közel százat. Ezeket hamarosan a Vásárhely24 facebook oldalán külön albumba töltjük fel, igen jó minőségben.

Előző albumunkat a régi Vásárhely, Kutasipuszta és Mártély fotóival ITT nézhetik meg.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik