Belföld

Átverik az albérletkereső egyetemistákat

Sok albérletközvetítő cég nem kis pénzért ad el elavult, valótlan információkkal teli albérleti címlistákat, elsősorban egyetemistáknak. Ezért azonban nem érdemes pénzt adni – írja a Magyar Nemzet.

A diákok abban a reményben vesznek címlistát, hogy így egy helyen összegyűjtve sok olcsó lehetőséget találnak. Pedig az is előfordulhat, hogy nem is elsőkézből származnak a megvett információk, hanem az irodák egyszerűen csak összeollózzák internetes hirdetésekből. Ez azzal is járhat, hogy a listán szereplő albérleteket már régen kiadták, vagy nem is annyiba kerülnek, mint amennyiért feltüntették azokat. A címlistavásárlókkal ráadásul szerződést is aláíratnak, ami szerint az iroda nem vállal felelősséget az adatok valódiságáért.

Érdemes az ingatlanközvetítő vállalkozásokról az interneten is tájékozódni – ha sokan panaszkodnak a fórumokon, ahhoz az irodához ne forduljunk. Az ingatlanközvetítők szolgáltatásaiért mindig a lakástulajdonosok fizetnek és nem azok, akik albérletet akarnak kivenni. Aki már megvett egy kamu címlistát, az még mindig fordulhat a fogyasztóvédelemhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik