Belföld

Ismert színész Gyurcsány titkos favoritja

Az Index megtudta, hogy kit indítana Tarlóssal szemben a Demokratikus Koalíció elnöke.

Több mint egy hónapja derült ki, hogy az MSZP-s Horváth Csaba nem indul a főpolgármesteri címért. Azóta zajlik a baloldali casting, egyre több név merült fel lehetséges jelöltként. Most egy újabb került be a kalapba: az Index úgy tudja, hogy Balázsovits Lajos színész-rendező Gyurcsány Ferenc és a DK – eddig – titkos jelöltje.

A lap szerint a  67 éves színész jóban van Gyurcsány Ferenccel, főzőpartnereként is szerepelt a Gyurcsány a konyhában című könyvben, a könyvbemutatóra is elment. Megpróbálták elérni Balázsovitsot telefonon, egyelőre sikertelenül.

Balázsovits Lajos főiskolásként kezdett filmezni, már pályakezdőként Jancsó Miklós állandó színészeinek egyike lett. 1990 és 1992 között a Magyar Színészkamara ügyvivője volt, 1992 és 2012 között húsz évig a budapesti Játékszínt igazgatta. A 67 éves színész szerepelt például a Fényes szelekben, az Abigélben, A palacsintás királyban, és a Még kér a népben is. A ’70-es évek elején a nemzetközi karrier lehetősége is megcsillant előtte, egy rendezőnek köszönhetően több olasz filmben is szerepelt. Felesége Almási Éva színésznő. Lányuk, Balázsovits Edit szintén a színi pályát választotta.

Az Index ellenzéki forrásai szerint egyébként az utóbbi napokban a jelöltségéről nyilatkozó Magyar György indítása fel sem merült, egyik pártban sincsenek támogatói.

Zűrzavar a belvárosban

A cikk kitér arra is, hogy nemcsak a főpolgármester-jelölt személye kapcsán van káosz a baloldalon: a VII. kerületben is érdekes a helyzet.

A belvárosi kerületben az Együtt-PM szerepelt a legjobban a májusi EP-választáson, mégis a szocialisták uralták a tárgyalásokat. Hunvald György nem indul a polgármesterségért, mégis főszereplője maradt az eseményeknek.

Az Index szerint Hunvald és Oláh Lajos, a DK országgyűlési képviselője megegyeztek arról, hogy 5-4-3 alapon osztják fel a 12 kerületi képviselői mandátumra való jelölés jogát a pártok között, és a legkevesebb az Együtt-PM-nek jutna, ráadásul olyan emberek neve is felmerült, akiket a párt országos központjában nem igazán tartanak elfogadhatónak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik