Belföld

Cégek ellen mennek a tejtermelők

Csak áfacsalással lehet ilyen olcsó a szlovák tej Magyarországon, véli a tejtermelők demonstrációs bizottságának elnöke. A jövőben kifejezetten azok ellen fognak demonstrálni, akik nem tesznek azért, hogy nagyobb legyen kínálatukban a magyar tejtermékek aránya – írta a Magyar Nemzet.

A tejtermelők két hete, július nyolcadikán tartottak demonstrációt az ország több pontján, mert úgy vélik, kedvezőtlenek számukra a piaci feltételek. Leginkább azt sérelmezik, hogy a külföldi termékek vannak túlsúlyban az ultrapasztőrözött tejek és a félkemény sajtok piacán is, pedig ezek belföldről is beszerezhetőek.

Szlovákiában, Nyitrán ugyanaz a szlovák gyártású tej 40-60 forinttal drágább, mint Magyarországon – ez a tejtermelők szerint csakis áfacsalással lehetséges, emiatt pedig sokmilliárdos kár éri a magyar költségvetést.

A termelők épp egy nemzetközi üzletláncot dícsértek meg, pozitív példaként említették, hogy a Sparban csak magyar UHT tej kapható a szlovákhoz hasonló áron. Szerintük ez azt bizonyítja, hogy a magyar termelők versenyképesek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik