Belföld

Átverte az orvos a mellműtétet kérő nőt

A sebész tönkretette a Fejér megyei nő mellét. A hosszú hónapokig tartó szenvedésnek egy másik orvos vetett véget, a hegek azonban örökre megmaradnak.

Helyreállító műtétre jelentkezett Krisztina egy vidéki magánklinikán, mert egyik melle a szoptatás miatt jóval nagyobb lett. Implantátum behelyezése nélkül kérte a beavatkozást, az orvos azonban közölte, implantátum nélkül nem megoldható.

Otthon jöttem rá, miután elolvasta a férjem a zárójelentést, hogy a beleegyezésem nélkül 50–50 milliliterrel nagyobb implantátumot tettek mindkét mellembe – mesélte el kálváriáját Krisztina a Borsnak.

Egy évvel a műtét után komoly feszítő fájdalmai lettek. Az egyik mellében tíz forint nagyságú csomót tapintott ki, a másik pedig naponta többször váratlanul forrósodni kezdett. Az orvos elismerte, hogy egyik mellét újra műteni kell, de azt mondta, implantátumcserére nincs szükség.

Perben követel elégtételt 

Krisztina azonban megtudta az implantátumok forgalmazójától, hogy ilyen esetben garanciában, ingyen mindkét implantátumot cserélik, orvosa azonban erről hallani sem akart.

Közben ultrahangos vizsgálaton kiderült, hogy mindkét mellében dupla tokosodás van. Két orvoshoz is elment, de ők nem műtötték meg, végül egy fővárosi szakember operálta meg.

A gyulladás miatt megereszkedett mellét fel kellett varrni, ezért a mellbimbók környékét és az emlők alsó részét is varr borítja. A két műtétre összesen 2 millió 400 ezer forintot fizetett ki. Most perben követel elégtételt – írja a Bors.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik