Belföld

250 millió az Andrássy úton leégett házra

A terézvárosi önkormányzat ad pénzt arra, hogy elhárítsák az életveszélyt a múlt kedden kigyulladt épületben – tájékoztatott a testület. A lakókat is tájékoztatták a várható intézkedésekről.

A VI. kerületi képviselők megszavazták, hogy átcsoportosítanak 250 millió forintot az általános tartalékból a tűzesettel összefüggő életveszély-elhárításra. Noha nem önkormányzati tulajdonról van szó, a társasház anyagi helyzetére való tekintettel döntöttek így. További harmincmillió forint sorsáról dönthet a kerület polgármestere, ebből a lakók szállásgondjainak megoldására és a szakértői véleményekre költenek.

Az önkormányzat kormányzati segítséget is kér. Az életveszély-elhárítással kapcsolatos munkákra pályázatot írnak ki és a tetőszerkezet elkészítésére is koncepciótervet rendelnek.

A vártnál gyorsabban elkészültek a külső életveszély-elhárítási munkák, ezért csütörtökön délután az Andrássy út lezárt részét is megnyithatták a forgalom előtt. A jövő hét végére a Szív utca és a Felsőerdősor utca is járható lehet, a Felsőerdősorban a parkolósáv és a járda marad csak lezárva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik