Belföld

Több százezerre büntették a szombathelyi halottszállítót

Elcserélte a holttesteket a szombathelyi Glória Temetkezési Kft. Amikor rájöttek a hibára, az egyiket már eltemették, ezért felnyitották a sírt, noha erre nem volt engedélyük – írja a Veol.hu.

Közvetlenül a temetés előtt derült fény a tévedésre, így a szertartás el is maradt, a lelkész csak búcsúzót tudott tartani. A temetkezési cég ezt úgy akarta orvosolni, hogy az éjszaka leple alatt felnyitották a gencsapáti temetőben lévő sírt, ahonnan kivették a holttestet és a helyére betették azt, akit tévedésből a szombathelyi temetőbe vittek.

A Járási Népegészségügyi Intézet engedély nélküli sírnyitás miatt egészségügyi bírságot szabott ki a Glória Temetkezési Kft.-re, a szokásos büntetés többszörösét, emellett a Szombathelyi Járási Hivataltól kérték a vállalkozás teljes működésének vizsgálatát, a rendőrségen pedig okirathamisítás miatt feljelentést tettek.

A Glória Kft. hétfőn egy levélben elismerte, hogy hibázott. A levelet a Vas Megyei Temetkezési Kft.-nek írták és megköszönték benne, hogy a másik vállalkozás megadta a végtisztességet az elhunytnak. „A sok kellemetlenkedő újságírók ostromának kiküszöbölésével végezték el a nem könnyű feladatukat” – ezt is írta a Glória az üzenetben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik