Belföld

Újabb emberi kegyetlenség Vásárhelyen

Ismét a Szabadság tér kukáiba dobott valaki két, pár napos kismacskát.

Két kissrác csöngetett vasárnap Balogh Ernő, a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete vezetőjének ajtaján, hogy valaki kismacskákat dobott a Szabadság téri szelektív hulladékgyűjtők egyikébe.

“- Szaladjunk!” – mondták a gyerekek – idézte fel a történetet Balogh Ernő a Vásárhely24-nek. Egy fekete és cirmos cicát találtak a kukában, nagyon kiszáradt állapotban – vasárnap délelőtt rettentő hőség volt. Telefonon értesítették az egyesület állatmentési koordinátorát, Fodor Kornéliát, aki eddig is 8 árva, kidobott kismacskát gondozott.

A két kis árvát meleg vizes palackokkal bélelt ruhák közé helyezték (a kihűlés veszélye is fenyegetett )és speciális tápszerrel próbálták etetni, mivel saját anyamacskájuk már nem szoptat. A gyors és gondos segítség ellenére a fekete cica délutánra elpusztult, a másik életéért meg küzdenek. A Zagyi Imre vezette Kisállatokért és Környezetért Alapítvány is a cica segítségére sietett egy szoptatós anyamacskával.

Balogh Ernő még elmondta, a rendőrségnek is jelentette az újabb példátlan állatkínzási esetet, hétfőn pedig feljelentést is tesz. Mint beszámoltunk róla, pár hete ugyanitt 3 kismacskát dobott valaki az üvegek tetejére. Balogh Ernő bízik benne, a térfigyelő kamerák rögzítették az elkövetést. A jövőben a polgárőrség segítségét is kérni fogja a környék felügyeletéhez.

 Ő még a múltkor harmadmagával megmentett Helga cica / fotó Facebook

Külön köszönet illeti a két gyereket, akik példás lelkiismeretről adtak tanúbizonyságot, amikor gyorsan segítségért siettek.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete sok kutyát és 9 cicát gondoz saját költségen, így bármilyen anyagi és tárgyi támogatást elfogadnak. Facebook oldalukat ITT találják.

Aki bármit tud az állatkínzókról, értesítse a rendőrséget és írjon nekünk a vasarhely24@gmail.com email címre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik