Belföld

Piroska fesztiválra készülnek Székkutason

Augusztus 2-án két rendezvény is lesz a településen. Mutatjuk az egyiket.

 

A település központjában, a régi (80-as évek) hagyományokra épített Piroska Csárda és környéke ad otthont az első Piroska Fesztiválnak, tájékoztatott Pál János és Varjú Zoltán szervező.

A fesztivál hagyományteremtő kíván lenni, ezért több csapásirányt is meghatároztak. A Piroska lakodalmas este mellett, nemzetközi főzőversenyt, kutyaszépségverseny és bemutató, valamint sok egyéb programot is terveznek.

A főzőversenyt 3 kategóriában 3 fős csapatoknak rendezik. A reggeli kezdés után fél kilenckor orosházi galambászok galambokat eresztenek a gyerekek részvételével, közben begyújtják a kemencét és sül a kenyér, a lepény és a pogácsa.

 

Az egyéb programok mellett a köröstoroki ebtanoda szervezésében kutyaszépségversenyt, kutyás agilty és őrző-védő bemutatókat, terápiás kutyákat is felvonultatnak a napon.

Lesz még küzdősport bemutató, traktor fogatos falunéző túra, kirakodók, ugrálóvár, vidámpark, déli nótaszó Labozár Antallal, valamint este a főműsorszám, a Piroska lakodalmas újjáélesztése.

Az öt órakor kezdődő zenés este az 1900-as évek elejének paraszti lakodalmaiba repíti vissza a vendégeket korhű vacsorával, este tízkor pedig menyasszonytánccal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik