Belföld

Lázár János: Nem hetyegéssel töltöttem az időt

A Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatón beszélt sokat vitatott utazásairól, és beszólt az RTL Klubnak is.

Az államnak fontosabb érdeke fűződik ahhoz, hogy az utak tartalmi kérdései ne kerüljenek nyilvánosságra. Ezek hivatalos utak voltak, “nem kellemes időtöltés volt, nem hetyegéssel töltöttem az időt, hanem munkával” – közölte Lázár János, aki budapesti sajtótájékoztatón beszélt korábbi észak-olaszországi, zürichi és londoni utazásairól. Az MTI tudósítása szerint a miniszter hozzátette, a látogatások részben az Információs Hivatallal kapcsolatos tevékenységét fedték le, részben pedig a kormánytól kapott feladatait végezte el.

A vele tartó két munkatársa, Perényi Zsigmond és Sonkodi Balázs alapvetően tolmácsolási segítséget nyújtottak – ismételte meg korábbi nyilatkozatát.

Az utazásokkal kapcsolatos kérdést feltevő RTL Klubos riporterhez szólva – a csatorna reklámadó-fizetési kötelezettségére utalva – Lázár János hozzátette: “nem tudok abban segíteni, hogy ne kelljen adót fizetniük”.

Könnyen lehet, hogy a kormány hibázott

Lázár Jánost más témákban is faggatták a tájékoztatón. Szabó Hedvig nemzetbiztonsági szakszolgálati főigazgatói kinevezéséről, illetve arról, hogy az új főigazgatót előzetesen nem hallgatta meg a nemzetbiztonsági bizottság, a Miniszterelnökség vezetője azt mondta: érdeklődéssel követi a kinevezés ügyét, könnyen lehet, hogy ebben hibázott a kormány, amit meg fognak vizsgálni. Ha ezért a Miniszterelnökségé a felelősség, azt viseli – közölte.

Azt is közölte a sajtótájékoztatón, hogy nem lesz avatóünnepsége a német megszállás áldozatai emlékművének. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik