Belföld

Nyomoznak a szembehaladó vonatok ügyében

Negyven méterre állt meg két személyvonat, Egy vágányon, egymással szemben haladtak.

A Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a Szobról a Nyugati pályaudvarra tartó vonat eddig tisztázatlan körülmények között áthaladt a biztosítóberendezés vörös jelzésén és az egyik váltót felvágva szembement a Vác felé éppen induló személyvonattal.

A vonatokat vészfékezéssel sikerült megállítani egymástól mintegy 40 méterre. Személyi sérülés nem történt, az eset körülményeit vizsgálják – közölte Peiper Kártoly. Az érintett vonatok a helyszíni vizsgálatok után közlekedhetnek tovább. A Budapest-Vác-Szob vonalon az esti órákban 10-15 perc körüli késések várhatók.

A Dunakeszi Rendőrkapitányság vasúti közlekedés veszélyeztetése bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz – tudatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tavaly év végén hasonló eset történt ugyanezen a vasútvonalon, december 2-án Vác és Verőce állomások között az Avala nemzetközi gyorsvonat és a Szobra közlekedő személyvonat alig 300 méterre állt meg egymástól. Kelenföld és Háros között 2013 szeptemberében volt ilyen incidens, akkor a Pécsről érkező Tubes Intercity és a Szombathelyre induló gyorsvonat a nyílt pályán egymással szemben haladt, egymástól száz méterre állították meg őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik