Belföld

Orbán Gáspár mellett Medgyessy nevelt lánya

Kicsapta a biztosítékot Tornóczky Anitánál a miniszterelnök fia elleni sajtótámadás, mondjuk inkább sajtófigyelem.

Az egykori szocialista kormányfő nevelt lánya a Facebookon fakadt ki az Orbán Gáspárról szóló hírek miatt. Noha biztosat még senki nem tud, miért vonult vissza a focitól a miniszterelnök fia, talán Afrikában jobban tudják, Tornóczky Anita szerint ez történt:

„Sikerült a bulvárhiénáknak megint összetörni egy huszonéves ember álmait.”

Hasonlóan sanyarú sorsa miatt ilyen megértő.  Álljon itt szó szerint a tépelődése ( az MMM-et nem értjük, de ha hozzátette volna a Medgyessyt, négyes alliterációt villanthatott volna): 

„Én 24 voltam, amikor a Mostohapapám Magyarország Miniszterelnöke lett és nehéz volt feldolgozni, hogy soha nem a teljesítményemet nézték, sosem lehettem sem jó, sem szép, sem okos, mert mindent biztos elintéztek nekem. Az senkit nem érdekelt, hogy akkor már volt néhány komoly sporteredményem, három diplomám és négy nyelvet beszéltem, mint ahogy most sem érdekel senkit, hogy Orbán Gáspár hozzájárulhatna e a magyar foci felemelkedéséhez. Tényleg az a probléma, hogy egy “gyerek”, aki minimum tizenöt éve futballozik kimegy az édesapjával a VB döntőre?!? …hogy a VIP páholyba? Igen, mert történetesen az édesapja Magyarország Miniszterelnöke és neki ott a helye. Komolyan kérdezem, ki ne menne el, ha lenne lehetősége?!?

Remélem megérjük, hogy egyszer ott fog tartani ez az ország, hogy az alapján ítélnek meg valakit, hogy milyen ember, milyen sportoló, mennyire jó szakember és nem az alapján, hogy a felmenői mely politikai elithez tartoznak. Én már nagyon várom!

Gáspárnak pedig sok erőt kívánok a jövőben: Legyél büszke magadra, a családodra és ne engedd, hogy elvegyék az álmaid!!!”

Késő este tette ki a fenti posztot, de reggelre törölte is. Így indokolta: 

“Na, vége a személyeskedő köpködésnek, a tegnapi posztban leirtak mélyén aki értette, amit akartam írni jó, aki nem, nem. Fura, hogy már az sem szimpi sokaknak, ha valaki nem balos-jobbos világban gondolkodik….Ezennel elrejtettem a falamról…”

Nyugaton nem tabu

És valóban a sajtó élénkebben érdeklődik a politikusgyerekek iránt.  Tornóczky Anita például korábban Hajdú Péterrel és Bochkor Gáborral is járt, ezért kifejezetten gyakran szerepelt a hírekben; de jobboldali lapok Gyurcsány Ferenc fiának érettségizésével is sokat foglalkoztak.

Nyugaton a politikuscsemeték magánélete nem tabutéma, de a szomszédos országokban sem ritka, hogy egy vezető gyerekére jobban odafigyel a média.

Olvasói sztorik