Belföld

Változásokat várnak a megyei közgyűlésben

A Fidesznél befutó lesz a vásárhelyi Ádók János és Szél István Székkutas polgármestere, de sok az új név.

Minden eddiginél nagyobb szerepe lehet a megyék közgyűléseinek a következő politikai ciklusban, mivel a kormány ígérete szerint jelentős uniós források elosztásáról fognak ott is dönteni.

2010-ben a Fidesz Csongrád megyében 60 százalékkal végzett, az idei, tavaszi választások eredményének tükrében nyilván most is 50 százalék felett lennének csak elégedettek.

 

A 20 fős megyei közgyűlésre 22 megyei fideszes politikust jelöltek, így előzetes számítások szerint 10-en lehetnek biztos befutók. Az első helyen rögtön Sándorfalva polgármestere, Kakas Béla szerepel. A másodikon nincs meglepetés, az egykori vásárhelyi képviselő (2002-ig) Ádók János 2002 óta tagja a megyei grémiunak, 1993 óta pedig a Fidesznek. Negyedik helyen Nógrádi Zoltán Mórahalom hatodikon pedig Szél István Székkutas polgármester is biztos befutó lesz. Mindketten első ízben ülhetnek a megyei testületbe 2010 után.

A közgyűlés jelenlegi vezetője Magyar Anna csak a 14. a listán, így az ő bejutása csak 70 százalékos eredmény körül esélyes. Szegvár polgármestere, Gémes László a 11-ik, így neki még reális esélye van a közgyűlési pozícióra. A jelenlegi testületből még Dobák Lászlóné és Mágori András szerepel a Fidesz idei jelöltjei között, de itt a teljes lista:

1 Kakas Béla

2 Ádók János

3 Bozó Zoltán

4 Nógrádi Zoltán

5 Kohári Nándor

6 Szél István

7 Dr. Bodor Csaba

8 Kalmár Ferenc

9 Nagy Attila

10 Mágori András

11 Gémes László

12 Nagy Sándor

13 Búza Zsolt

14 Magyar Anna

15 Dobák Lászlóné

16 Szarka Attila

17 Matuszka Antal

18 Tanács Gábor

19 Szabó István

20 Dr. Kovács Kálmán

21 Dr. Miklós Péter

22 Kormányos Sándor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik