Belföld

Péceli idősotthon: feljelentést tesz a polgármester

Szőllősi Ferenc vizsgálatot is elrendelt, hogy kiderüljön, miért tették át közös tömegsírba a helyi idősotthon halottait.

Vizsgálatot rendelt el a péceli polgármester annak tisztázására, hogy a helyi idősotthonban elhunytak köztemetésének lebonyolításakor az önkormányzattal szerződésben álló temetkezési vállalkozó megsértette-e a megállapodás bármely pontját – közölte a városvezető csütörtökön az MTI-vel.

A független Szőllősi Ferenc ezen túl feljelentést kíván tenni kegyeletsértés miatt ismeretlen tettes ellen.

Az Index alapján a Hír24 is beszámolt arról, hogy egy péceli idősotthonban a korábban köztemetéssel eltemetettek sírjait egy temetkezési vállalkozó felszámolta, mert “túl sok helyet foglaltak”, és egy “Ady Endre Szociális Otthon Elhunytjai” feliratú márványtábla alatt egy sírba helyezett mindenkit.

Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán egy fonyódi rendezvényen azt mondta az MTI-nek, hogy az államtitkárság vizsgálatot rendelt el, amely súlyos visszaéléseket tárt fel a péceli otthonban. Hozzátette, az intézmény vezetőjét azonnali hatállyal menesztették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik