Belföld

Lázár szerint nem ciki, hogy Soros-pénzen dolgozott

Reagált Lázár János a 444 szerdai cikkére, ami feltárta, hogy a miniszterelnökséget vezető miniszter 2000 környékén még a Helsinki Bizottságban, Soros-pénzből finanszírozott programban dolgozott.

Lázár a szervezet fogda- és börtönmegfigyelő programjában vett részt. Ez csak annak fényében pikáns, hogy a mai kormányzati kommunikáció az ilyen tevékenységet külföldről finanszírozott kormányellenes akcióként emlegeti.

Lázár csütörtökön azt mondta ezzel kapcsolatban a 444-nek, hogy akkor még büntetőjoggal akart foglalkozni és munkája „fontos volt egy fejlődő demokrácia számára”, hogy ki lehessen alakítani a fogva tartás szabályait. Szerinte kritikus, de építő jellegű munkát végzett, ami hasznos volt az akkori kormányzatnak.

A miniszter azt is mondta, hogy nincs szégyellnivalója és most is hasznosnak tartaná, ha a civilek ilyesmivel foglalkoznának, „nem pedig pártpolitikával”.

Némileg árnyalja ezt, hogy a Lázár által is kritizált Norvég Civil Támogatási Alap, aminek támogatottjait most a KEHI vegzálja, olyan borzalmas, véresszájú pártpolitikai programokat támogat, mint tankert fenntartása, roma fiatalok és mélyszegénységben élők oktatása, női jogok képviselete a szülészeti ellátásban vagy kutyás terápia alkalmazása az ózdi köznevelési intézményekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik