Belföld

Széles újabb összeesküvést sejt

A nagyvállalkozó ellenfelét indiai színész segítette a sármelléki repülőtér versenypályázatánál, ezért maradt leszállópálya nélkül.

Kapcsolódó cikkek

A Hévíz–Balaton Airport eszközeire kiírt versenypályázaton Linusz Imre magánszemélyként győzte le Széles Gábor cégét, az SGH Aviationt. A nagyvállalkozó emiatt lapjában, a Magyar Hírlapban több furcsaságot is megemlít az ügyletről. Így azt, hogy riválisával a tárgyaláson „megjelent két indiai nevű, illetve kinézetű úr”, egyikük pedig vélhetően indiai színész, akiről nem tudja, milyen minőségében jelent meg a tárgyaláson, ha színészként, akkor „tökéletes volt a szerepjátszása. Ha viszont üzletemberként, akkor a névjegykártya alapján a kisvállalkozók kategóriájában szerepel, ezt mutatják cégeinek adatai is”.

Széles reméli, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal, az Interpol és CIA bevonásával lefolytatja a háttérvizsgálatot az említett úrra, illetve a szóban forgó cégekre. Mint mondja: a helyzetet bonyolítja, hogy az indiai úriember szerint ők csak közvetítők, nem tudni honnan van a pénz, de felvetődik a gyanú, hogy „más külföldi repterek akarják megakadályozni a hévízi reptér felfejlesztését, megújulását”. Szerinte a Belügyminisztériumnak vizsgálnia kell, milyen gazdaságpolitikai, biztonsági kockázatot jelent a reptér üzemeltetésének külföldi kézbe adása.

Reméli, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is kivizsgálja a Magyar Követeléskezelő Zrt. utasításait, és azt, miként juthatott Linusz Imre magánszemély, kisvállalkozó a reptér megvásárláshoz szükséges nyolcszázmillióhoz. Tekintettel arra, hogy csupán három kiemelt reptér van hazánkban – Ferihegy, Debrecen és Sármellék –, Széles nem tudja elképzelni, „hogy az Orbán-kormány olyan hibás döntést hozzon, mint a Gyurcsány-kabinet a Malév eladása kapcsán. Tudjuk ugyanis, hogy annak milyen következményei lettek” – tette hozzá.  

A nagyvállalkozó reméli, a vizsgálatok rövid időn belül lezárulnak, és a kormány jól dönt, hiszen a reptértől a minimum egymilliárd forintos, soron kívüli beruházás nélkül a légügyi hatóság visszavonhatja az engedélyt. „Ez a reptér nem juthat hasonló sorsra, mint a Malév privatizációja Gyurcsány Ferenc országlása idején.” Széles Gábor korábban két részletben osztotta meg lapunkkal, miért szeret interjút adni saját lapjának,  illetve azt, hogy a zalacsányi kastélyszállója melletti golfpályáján olyan versenyek lesznek, amelyeket közvetíteni fogják a világ televíziós csatornái, amivel Magyarország épp úgy reflektorfénybe kerül, mint a mogyoródi Forma-1-es futamokkal.

Akik mindezt tamáskodva fogadnák, azoknak íme egy sporthír: Aberdeenben, a Skót Nyílt Golfbajnokságon mágikus jelenségnek lehettek szemtanúi a nézők. Egy hajó lebegett az égen. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik