Belföld

Orbánnak új táskája van

A világbajnokságról hozhatott vásárfiát Orbán Viktor. Alig több mint három hónap alatt másodszor cseréli le hátizsákját.

Új táskájával dicsekszik Facebook-oldalán a miniszterelnök. Egy képet osztott meg, ahol a szerzeménnyel Brüsszelbe indul, hogy úgy csapjon szét a nemzet ellenségei közt, ahogy a németek verték meg az argentinokat.

Orbán Viktor szép új hátizsákja
Fotó: Orbán Viktor

Véletlen az egybeesés, hogy Orbán Viktor épp azután jelenik meg új táskával, hogy a közszereplőnek nem minősülő Orbán Gáspárral a helyszínen izgulta végig a vb-döntőt? Megkérdeztük a Sport24 szerkesztőjét, Kálnoki-Kis Attilát, aki határozottan felismerte az idei brazíliai világbajnokság jelképét a táskán. Úgy véli, hogy akár a VIP-belépő mellé, ajándékba is adhatták az új hátizsákot.

 A közszereplőnek nem minősülő Orbán Gáspártól elkért hátizsák
Fotó: MTI / Kovács Tamás

A miniszterelnök sokáig azzal a hátizsákkal járt külföldi útjaira, amit a közszereplőnek nem minősülő Orbán Gáspártól kért kölcsön és magánál felejtette. Talán kárpótlásként vitte most magával a közszereplőnek nem minősülő Orbán Gáspárt a vb-döntőre. A kormányfő idén áprilisban mintegy 6500 forint értékben új táskára ruházott be, azt is Brazíliából rendelte, a régit meg a Nemzeti Múzeum kérte el.

Az áprilisban 6500 forintért hozatott hátizsák 
Fotó: Orbán Viktor

Az a táska azonban nem felelhetett meg igényeinek, ezért válthatott alig három hónap után. A legújabb hátizsákon nagyobb méretű elülső zseb, oldalt pedig ásványvizes palacknak kialakított tartó is látható. „Legalább ő maga viszi, nincsen táskacipelője!” – dícsérte meg egyik rajongója a miniszterelnököt a Facebookon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik