Belföld

Ki akarják golyózni Mesterházyt és embereit

Kigolyóznák az MSZP elnökségéből Mesterházy Attiláékat – értesült a Blikk. Generációs törésvonal lehet a szombati tisztújításon.

Deák Ferenc Kör néven csoportot hoztak létre a párton belül, egyebek mellett Lendvai Ildikó és Szekeres Imre részvételével. Ők azt mondták, hogy az elnökség kétharmadát olyan emberekkel kell feltölteni, akik nem országgyűlési képviselők – így Mesterházyéknak menniük kell. Lendvai Ildikó a Blikknek azt mondta, hogy ők volt vezetőként nem akarnak az elnökségbe kerülni, de több fiatal tagjuk igen, őket támogatják.

 Fotó: MTI / Vajda János

Egy névtelenséget kérő párttag nem érti, hogy mit keresnek még az MSZP-ben Lendvaiék. Alattuk történt a Zuschlag-ügy, akkor szerzett illegális pénzeket Simon Gábor és akkor vezette falnak a pártot Gyurcsány Ferenc, amikor ők voltak a vezetők – mondta a politikus.

A párt elnöki tisztségére Tóbiás József az egyedüli induló. Ő úgy látja, hogy a szocialistáknak nem a sajtón keresztül kell üzengetni, hanem új és erős pártot kell építeni. Mesterházy Attila hallott a belviszályokról, de azokat nem akarta kommentálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik