Belföld

3 betű különbség – vagy annál több

Érdekes fotóra bukkantunk. A tavasszal még miép-es színekben induló vásárhelyi Tóth Ernő, a Munkáspárt által szervezett Kádár János halálának évfordulóján rendezett koszorúzáson vett részt.

 

Többen is kérdezték szerkesztőségünktől, vajon hogy lehet, hogy Tóth Ernő, aki a tavasszal a Miép országgyűlési képviselő jelöltje volt Vásárhelyen, pár napja már olyan fotókon szerepel, ahol a Munkáspárt megyei szervezete emlékezik meg Kádár János sírjánál.

A Vásárhely24 megkereste Tóth Ernőt, aki arról számolt be, időközben kilépett a pártból. Tóth Ernő nemcsak jelölt, de a Miép megyei alelnöke is volt egy éven át. A vásárhelyi alapszervezet június 20-án bomlott fel.  Ennek okaként a választási kudarcot, pénzügyi és egzisztenciális kockázatokat, és a rendőrségi eljárást jelölte meg az egykori képviselőjelölt.

Tóth Ernő hangsúlyozta, már nem közszereplő, de mint aktívan politizáló személy, szívesen válaszol kérdéseinkre. Elmondta, részt vett ugyan a koszorúzáson, ám ő maga nem helyezett el virágokat, történész jelöltként pedig a Kádár rendszert, a rendszerváltás eseményeit és történetét kutatja, szakdolgozatát is ebből fogja írni.

Hozzátette, politikai oldalról sem áll ellenségesen a kádári eszmékhez, sem a Thürmer vezette Munkáspárthoz. Utalt rá, tavaszi választási programja is tartalmazott ilyen pontokat, mint a biztos munkahely, biztos megélhetés, nyugodt kiszámítható élet.

Arról is érdeklődtük, tervezi-e az indulást az őszi választásokon, ám ebben még nem döntött. Mint elmondta, sokan, köztük újságírók is biztatták a megmérettetésre, mivel kellene egy-két új arc a testületbe, ahol ugyan van pár izgalmasabb személy – mondta.

 

Tóth Ernő az utóbbi időben jó kapcsolatot alakított ki a Zöld Baloldal jelöltjével, Havrárnek Ferenccel is, akivel úgy tudjuk, először vitapartneri kapcsolatban álltak, majd az idős baloldali politikus, már mint mentor is tanácsokkal látta el. Kettőjük viszonyát egy, a választási jelölőívekkel kapcsolatos rendőrségi vizsgálat is erősítheti. Az is elképzelhető, Havránek Ferenc politikai utódját látja az ambiciózus fiatalemberben.

Többször, több helyen is elhangzott már, nincs nagy különbség a nemzeti szocializmus és a nemzetközi szocializmus között. 3 betű a “köz”, az biztos, mint ahogy 2 betű a különbség a M(IÉ)P és az M(SZM)P között is – bár utóbbit úgy hívják, Munkáspárt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik