Belföld

Napi járat repül Budapestre Dubaiból

Magyarországra jön az Emirates Airline: a társaság ősszel indítja naponta üzemelő menetrendszerinti járatát az Egyesült Arab Emírségek és a magyar főváros között.

 

Napi járatot indít október 27-től, a téli menetrend életbe lépésével a dubaji székhelyű Emirates légitársaság Budapest és Dubai között; Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelt jelentőségűnek nevezte a járatindítást.

Fülöp Judit, az államtitkárság sajtófőnöke hétfői közleményében felidézte, hogy Szijjártó Péter még a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkáraként jelentette be idén márciusban az Emirates légitársasággal közösen, hogy a vállalat ügyfélszolgálati központot hoz létre Budapesten, amely 300 új munkahelyet hoz majd létre. Az akkor folytatott megbeszélések és a magyar kormány pénzügyi támogatásairól szóló tárgyalások után döntött az Emirates úgy, hogy közvetlen járatokat indít Budapestről – tette hozzá.

Szijjártó Péter a közlemény szerint elmondta: ” a közvetlen légi járatnak azért van kiemelt jelentősége, mert az Egyesült Arab Emirátusok az arab világban a legfontosabb gazdasági partnerünk, de a kereskedelmi kapcsolatok még mindig nagyban függnek a nemzetközi vállalatok termelésszervezési döntéseitől. Ezért kell a kis és közepes vállalkozások súlyát növelni és a közvetlen elérhetőség, jelen esetben a légi közlekedés is ennek az egyik alapfeltétele.”

Fotó: Europress Fotóügynökség

Jelentős kereslet van rá

 A Budapest Airport hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a légitársaság A330-as Airbus gépeket közlekedtet a két város között, a gépeken 278-an utazhatnak, ez éves szinten csaknem négyezer utast jelent. Közölték, a magyar és dubai légiközlekedési szakemberek évek óta dolgoznak az új járat beindításán, mivel feltételezéseik szerint jelentős kereslet van a közvetlen járatra, illetve az átszállással elérhető közel-keleti, ázsiai, afrikai, és csendes-óceáni úti-célokra.

A járatok Dubaiból helyi idő szerint 8.20-kor indulnak és 11.35-kor érkeznek Budapestre, majd 15.05-kor indulnak vissza és 23.30-kor érkeznek.

Az Emirates a világ negyedik legnagyobb légitársasága, bázis-repülőtere az Egyesült Arab Emírségek fővárosában található Dubai International Airport. Flottája 224 repülőgépből áll, köztük ötven darab Airbus A380-asből, gépeikkel világszerte 143 úticélra közlekednek.

A március 31-ével zárult üzleti évben az Emirates 22,5 milliárd dolláros árbevételt ért el, az üzemelési költségek 12 százalékkal emelkedtek, de a 13 százalékkal magasabb árbevétel miatt a cég nyereséges maradt, az üzleti évre 887 millió dolláros pluszt könyveltek el, amely 43 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik