Belföld

Diplomát akarnak a nyelvvizsgacsalók

Többtucatnyian jelentkeztek az állami diplomamentő programba az ügy gyanúsítottjai közül. Van, aki bizonyítani szeretné, hogy képes letenni a vizsgát.

Diplomamentő programba jelentkeztek a nyelvvizsgabotrány gyanúsítottjai. A Blikk információi szerint a Pest Megyei Főügyészség által folytatott nyomozás közel ezer gyanúsítottja közül tucatnyian próbálkoznak az állam által nyújtott mentőövvel.

“Anno kézről kézre adtuk azt a telefonszámot, amin jelentkezni lehetett a lezsírozott vizsgára. Nem is gondoltuk, hogy baj lehet belőle” – mondta a lapnak az egyik végzős diák, aki most több évfolyamtársához hasonlóan jelentkezett a diplomamentő programba, hozzátéve, hogy csak szeretnék megkapni a diplomájukat.

P. András ügyészségi tolmács működtette az országos hálózatot, ő volt az egész értelmi szerzője is, ügyvédje szerint a bűncselekmény valójában azért valósulhatott meg, mert társadalmi problémát jelent, hogy a friss diplomások nyelvvizsga híján nem juthattak diplomájukhoz. dr. Berényi András ügyvéd úgy véli, hogy a mostani gyakorlat tarthatatlan.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik