Belföld

RTL-híradó: a Fidesz civiljeit bezzeg nem piszkálják

A KEHI norvég közpénzt kér számon a civileken, de az nem zavarja, hogy a Civil Összefogás magyar közpénzen kampányol a kormánypártnak – ez is kiderült a pénteki híradóból.

A Békemeneteket is szervező CÖF a Fidesz pártalapítványán, a Polgári Magyarországért nevű szervezeten keresztül jut tízmilliókhoz – hangzott el a Híradóban. Ha már ez így van, az RTL szerette volna megtudni a KEHI-től, hogy nem akarnak-e vizsgálódni az ügyben, más civil szervezeteket ugyanis pont azzal vádolnak, hogy közpénzből folytatnak a kormány számára nemkívánatos tevékenységet. Igaz, norvég közpénzből, de a KEHI szerint az is közpénz. A hülyegyerekszintű propagandaplakátok mégse érik el a hivatal ingerküszöbét, ellenben gyerekeket felzárkóztató programok szervezőivel bármikor szívesen keménykednek.

A Híradó foglalkozott az Átlátszó írásával is, ami azt mutatta be, hogyan lehet egyszerűen állami megbízásokat juttatni haveri cégeknek. Nagyon egyszerű, a nyílt közbeszerzés összeghatára 25 millió forint. Szép pénz azért 24999 999 forint is mondjuk egy három kilométeres bicikliút sajtókommunikációjáért vagy egyéb csekélységért, és ezt ki is lehet használni. Legügyesebben a győri törvényszék művelte a műfajt, ők rendszeresen egy forinttal az összeghatár alatt írtak ki közbeszerzést, de ott van ugye L. Simon László koszorús költő, aki nem is tagadta, hogy baráti cégeket hív meg, mert ő bennük bízik meg.

Szó volt még a híradóban arról, hogy kötelezettségszegések miatt tetemes bírságot, illetve eljárást kap nyakába Magyarország. Az egyik vitatott pont a mobilparkolás „nemzetiesítése” (=államosítása), aminek nem volt sok értelme, mert azóta drágább a szolgáltatás és nagyon nem éri meg mobillal parkolni, derült ki a riportból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik