Belföld

A bíróságon folytatódik a kishomoki lakásvita

A Tolvajkergetők akciója után júliusban a tárgyalóteremben folytatódik a vásárhelyi asszony ügye.

Napokon át foglalkoztatta a közvéleményt a Tolvajkergetők néven ismert öntevékeny bűnüldöző civil csoport tavaszi, hódmezővásárhelyi akciója. Mint ismeretes, egy kishomoki asszony május végén arra kérte a csapatot, hogy – egy bírói döntésnek érvényt szerezve – segítsenek neki kitenni az otthonából a volt vejét és annak jelenlegi házastársát. A nő bérleti szerződést kötött a Tolvajkergetők néhány tagjával, akik neki is álltak kilakoltatni a házban élőket.

A költöztetés közben azonban vita támadt. A ház ura a Tolvajkergetők vezetőjére, a Tomcat néven ismert bloggerre, Polgár Tamásra támadt, aki erre egy gázpisztollyal arcon lőtte a férfit.

(A május végi történésekről részletesebben itt írtunk. A cikkben egy videót is talál az ominózus lövésről.)

 Forrás: Youtube.com/tolvajkergetok

A kishomoki lakásvita most a bíróságon folytatódik. Az asszony – a lakás kiürítését kérő – keresetét július 24-én, csütörtökön tárgyalja a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság.

A felperes bírósághoz benyújtott keresetében arra kérte kötelezni az alperest, hogy a tulajdonát képező ingatlant a vele együtt lakó személyekkel és összes ingóságaival együtt 15 napon belül hagyja el, és bocsássa az ingatlant kizárólagos birtokába. Később kelt beadványaiban a felperes kérte továbbá az alperest az ingatlanban történő tartózkodásának ideje alatt keletkezett közüzemi számlák és albérleti díjak megfizetésére, továbbá ideiglenes intézkedéssel az alperesnek az ingatlan elhagyására és az ingatlan megrongálása, valamint átalakítása révén keletkezett károk megtérítésére kötelezni – olvasható a bíróság tárgyalási jegyzékében.

A közleményből kiderül, a bíróság már korábban kötelezte a lakókat az ingatlan elhagyására, ám ők ennek nem tettek eleget, éppen ezért velük – pontosabban az alperes B. Z.-nével – szemben jelenleg „nemperes végrehajtási eljárás” is folyamatban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik