Belföld

TASZ-os jogvédővel megy az Együtt az érpataki polgármester ellen

Finoman szólva extravagáns jelenség Orosz Mihály Zoltán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatak polgármestere. Az Együtt úgy döntött, hogy Szőllősi Gábort, a TASZ volt munkatársát indítja vele szemben az önkormányzati választáson.

A szélsőjobbos, „rendpárti” városvezető tevékenységéhez tartozik egyebek mellett, hogy kézzel töret követ a közmunkásokkal, önkormányzati megemlékezést tart a becsület napján, a nyilvános rendezvényről kivezetteti a neki nem tetsző résztvevőt, az általános iskolások előtt pedig arról beszél, hogy akinek nem tetszenek a hagyományok, „menjen a liberálisokhoz, menjen fel a buzifelvonulásra”. Legutóbb a múlt szombati Budapest Pride-on jelent meg tollas kalapban, ahol azt követelte, hogy őt is engedjék fel egy „vonaglókamionra”.

Szőllősi Gábor 2012-től volt a Társaság a Szabadságjogokért munkatársa, a szervezet érpataki irodáját vezette. Már ez előtt is küzdött az önkormányzati előítéletesség és jogsértések ellen. Az önkormányzati megemlékezésről is őt vezettette ki Orosz Mihály Zoltán, házát többször is megdobálták kövekkel és késsel is rátámadtak.

A TASZ tartja magát ahhoz az elvhez, hogy tevékenységét pártoktól függetlenül végzi, ezért Szőllősi Gábor kilép a szervezetből a jelölés miatt – közölte a szervezet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik