Belföld

Merkelt is bevetheti az RTL a reklámadóharcban?

Hosszú állóháborúra készül a kormány és az RTL Klub, egyik fél sem hajlik kompromisszumokra – írja a Népszabadság csütörtöki számában. A lap vezető kormánypárti politikusokkal és a csatorna munkatársaival beszélgetett.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a Fidesz vezetői nem lepődtek meg az RTL Klub látványosan kormánykritikussá vált hangnemén, mert informálisan már korábban is jelezték, hogy fel fogják venni a kesztyűt. A német kormánynak is jelezte súlyos aggodalmait az RTL többségi részvényese, a Bertelsmann-csoport. Ennek fő tulajdonosa jó kapcsolatban van Angela Merkel német kancellárral, de enélkül is olyan súlya van a német gazdaságban a vállalatnak, ami miatt a politika odafigyel rá.

A Fidesz sem enged, ők a kormánykommunikáció minden eszközével megpróbálnak rávilágítani arra, hogy az RTL kormánykritikája bosszúhadjárat. Nem tartanak attól, hogy a híradó megváltozott hangneme befolyással lehet az önkormányzati választás eredményére, sőt, azt várják, hogy a kormánykritika visszaüssön és emiatt a nézettsége és bevétele is csökkenjen a csatornának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik