Belföld

Lovas rendőrök a mártélyi határban

Egy hétig lovon is járőröznek, segítenek a rendőrök a tanyás területeken és a holtág környékén.

Az ORFK július 1-től az ország 19 megyéjében 24 közterületi járőrprogramot indított. A térségben Mártély környékén a polgárőrséggel és nemzeti park természetvédelmi őrségével közösen járják a határt a rendőrök, mondta Rádi Norbert alezredes, Vásárhely rendőrkapitánya csütörtökön a településen. Mártélyra a készenléti rendőrség két lovasa érkezett erre a hétre.

A cél a kistérség, tanyán élők, ide látogatók biztonságérzetének növelése, amire ugyan nincs égető szükség, mivel kiemelkedően jó a környék közbiztonsága. A lovas járőrök mellett kerékpáros rendőrök is szolgálatot teljesítenek, így közvetlenebb kapcsolat alakulhat ki a lakossággal, de nagyobb visszatartó erőt is jelent jelenlétük a bűnelkövetésekkel szemben.

A rendőrök Markó Ernő tanyájánál demonstrálták, hogyan is végzik munkájukat a gyakorlatban. Rózsa Szilveszter a mártélyi polgárőrség elnöke, Benkő Lászlóval segíti a rendőrök munkáját, elmondta ez az időszak kiemelten fontos, a betakarítás és turizmus miatt, ajánlott a fokozott hatósági jelenlét a területen. Hozzátette, azon lovasok akik nem lépnek be a polgárőrségbe, a Lovas Szem programba kapcsolódással segítenek, mivel a határt járva azonnal észlelik a gyanús eseteket, személyeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik