Belföld

Transzvesztita művész volt a zsidó hitközség igazgatója

Transzvesztita előadóként és egy katolikus plébánia kántoraként is „működött” a Budapesti Zsidó Hitközség új ügyvezető igazgatója.

A napokban választották meg Schwezoff Dávidot Zoltai Gusztáv utódjaként a Budapesti Zsidó Hitközség igazgatójának. A Tudózsidó.com azt írja, Schwezoff korábban „a budapesti LMBTQ közösségben is szép karriert futott be Carol Hore Mohn néven”, transzvesztita előadóként. A katolikus egyház szolgálatában is állt, az alsógödi Szent István plébánia kántora volt.

Az atv.hu megkereste Schwezoff Dávidot, aki szerint fentiek a MAZSIHISZ tisztújítását megelőző kampány részei, de érdemben nem kívánta kommentálni az állításokat. Viszont felhívta a figyelmet Cantoronline című oldalán megjelent bemutatkozására.

“20 évesen olyan környezethez és légkörhöz kezdtem igazodni, amely 8 éven át meghatározta mindennapjaimat. Habár szellemiségében és lelkileg nem azonosultam teljesen a számomra nem ideális életszemlélettel, mégis több éven át kerestem a boldogulás lehetőségét egy olyan világban, amely nem azonos az én értékrendemmel. 8 év elteltével tudtam szembenézni ezzel a lelki feszültséggel, és – noha véleményem szerint az életben minden helyzet tanítja az embert – korábbi életvezetési döntéseim hibáinak súlyával” – írja Schwezoff Dávid.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik