Belföld

Miniszter barátja lehet a lépfenés vállalkozó

250 hektár állami földet nyert az a cég, ami a tiszafüredi anthraxfertőzésért felelős. A Nol.hu értesülése szerint még a napokban is hullottak el állatok a telepen, egy szarvasmarha tetemét egyszerűen a dögkútra vitték, de kivágták a füljelzését, hogy ne lehessen azonosítani.

A dögkútból a ragadozók továbbvihetik a vírust, így hosszabb ideig is jelen lehet a környéken a lépfenefertőzés – írja a portál. A City-Farm Kft. telepén múlt héten illegálisan vágtak le két szarvasmarhát, amelyekről feltételezhető volt, hogy betegek. Erről az állategészségügyet nem értesítették. Nyolcan kerültek kórházba azok közül, akik érintkeztek a hússal, ami a közétkeztetésbe is bekerült.

A City-Farm 2009-ben jött létre, a műszaki cikkekkel, háztartási gépekkel foglalkozó City-Gas vállalkozás tulajdonosa, Nagy József hozta létre. Egy éve vette fel tevékenységi körébe a szarvasmarhatartást, húsfeldolgozást, két hónappal később már 250 hektárt kaszált az állami földpályázaton, pedig akkor még egyetlen állata sem volt.

A Nol.hu arról számolt be, hogy Nagy József jó kapcsolatot ápol Fazekas Sándor mezőgazdasági és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterekkel. Az olcsó föld mellett jelentős támogatást kapott a tiszafüredi volt hajógyártó csarnok felújítására, ennek az alapkőletételére is ellátogatott Fazekas.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik