Belföld

Megvan a Fidesz vásárhelyi polgármesterjelöltje

A kormánypárt helyi szervezete újra Almási Istvánt indítja az őszi önkormányzati választáson a városvezetői posztért.

 

Lázár János országgyűlési képviselő és Havasi Katalin, a Fidesz hódmezővásárhelyi szervezetének elnöke ma délben, sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy a kormánypárt idén is Almási Istvánt indítja az őszi önkormányzati választáson a polgármesteri címért.

Almási a rendszerváltás előtt magyar-ének szakos tanárként, népművelőként majd könyvtárigazgatóként dolgozott. 1994 óta aktív tagja a vásárhelyi politikai életnek. A héten hetvenéves városatya a húsz évvel ezelőtti önkormányzati választáson nyert először képviselői mandátumot, majd azt követően minden negyedik évben.

Tizenkét évig volt alpolgármester, majd a 2012-es időközi voksoláson polgármesterré választotta a város.

Almási elmúlt közel két évéről Havas Katalin, a párt helyi szervezetének vezetője elmondta, azt a „nyugodt fejlődés, a kiegyensúlyozott gyarapodás” jellemezte.

Lázár János Almási István kapcsán arról beszélt a város jelenlegi polgármestere pártállástól függetlenül köztiszteletnek, közmegbecsülésnek örvend Vásárhelyen. Mint mondta, az önkormányzati választáson egy sokkal személyesebb döntést kell meghozni, mint áprilisban, ezért is fontos, hogy a városbeliek olyan emberre adják le a  szavazatukat, akiben valóban megbízhatnak.

 

A miniszter mindezekhez hozzátette, az elmúlt négy évben pont került minden, eddig befejezetlen ügy végére. Az új közgyűlésnek már nem lesznek „morális és anyagi adósságai”, már nem kell a múlttal foglalkoznia. A jövőre koncentrálhat.

A sajtótájékoztató végén Almási István megköszönte a jelölését, illetve elmondta, megválasztása esetén a megkezdett úton indulna tovább.

A vásárhelyiek tudják, hogy a munkát mindig el kell végezni. Én az elmúlt évek városépítő, fejlesztő munkáját szeretném folytatni – mondta el a városatya.

A Fidesz vásárhelyi jelöltjének kiléte volt legtovább titokban. Arról, hogy kiket támogat a kormánypárt ősszel Csongrád megyében, itt olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik