Belföld

Tarlós csak a BKV-t adná az államnak

Nem kellene a struktúrát megbontani, a közszolgáltatóknak a fővárosnál kell maradni – mondta Tarlós István főpolgármester az Inforádióban hétfőn. A BKV az egyetlen cég, ahol észszerű az állammal egyeztetni, ezzel a főváros a gondok 90 százalékától megszabadulna – mondta.

Július végén zárul a hármas metró felújításának tervezési közbeszerzési eljárása – fejtette ki Tarlós. Azt mondta, nem számol a felújítás meghiúsulásával, de ha ez történne, belátható időn belül leállítaná a vonalat, mert nem bírná a lelkiismerete, ha bárki meghalna. Ennek ellenére nem szabad feleslegesen rémisztgetni, csak üzembiztos szerelvények futhatnak – tette hozzá.

Főpolgármesterként felelős a városért, ezért fontosnak tartja, hogy legyen vétójoga és nála legyen a közszolgáltató cégek vezetőinek kinevezési joga is, mert „gúzsba kötve nem lehet táncolni” – fejtette ki. A tervek szerint évente tíz alkalommal élhetne vétójoggal és az általa újratárgyalásra küldött előterjesztést csak kétharmados többséggel lehetne véglegesen elfogadni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik