Belföld

Késnek a váci, a szolnoki és a szombathelyi vonatok is

Ma is van baj a MÁV-nál. Nem múlik el nap valamilyen fennakadás nélkül.

Műszaki hiba miatt 25-30 perces késésekre kell számítaniuk a Budapest-Vác-Szob vasútvonalon utazóknak hétfő délelőtt – közölte a Mávinform az MTI-vel.

Mozdonyt javított a vezető

A tájékoztatás szerint hajnalban a váci állomáson elromlott egy Budapestre tartó személyvonat mozdonya.  Közölték azt is, hogy a mozdonyt a mozdonyvezető javította meg, többször is.

A menetrend szerinti közlekedés a déli órákra állhat helyre.

A szolnoki vonalon is baj van

Átépítés, valamint műszaki hiba 40-60 percet késnek a vonatok a Budapest-Szolnok-Lőkösháza, valamint a Budapest-Szolnok-Záhony vonalon – közölte a Mávinform hétfő délelőtt.

Szolnok és Szajol között az egyik vágányt átépítik, a másikon délelőtt elromlott a biztosítóberendezés, ezért a vonatok csak váltakozó irányban közlekedhetnek.

A menetrend szerinti közlekedés kora este állhat helyre – olvasható a közleményben.

Pótlóbuszok a szombathelyi vonalon

25-30 perces késések várhatók a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vasútvonalon. Egy Budapestre tartó gyorsvonat Várpalotánál elgázolt egy férfit, ezért áll a vasúti közlekedés – közölte a MÁV két óra előtt. Az érintett vonat körülbelül kétórás késéssel tud továbbindulni. 

Az utasokat Várpalota és Pétfürdő között pótlóbuszok szállítják. 

Van-e még vonal, ahol értelmezhető a menetrendszerinti közlekedés? Szombaton a balatoni vonalokon volt káosz előbb baleset, majd biztosító berendezések hibája miatt. Volt vonat, amely 3 helyett 5 óra alatt ért célba. Vasárnap elvileg semmi akadály nem volt, de így sem sikerült tartani a mentrendet. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik