Belföld

Fodor drákói szigort kért Kövértől

A Magyar Liberális Párt elnöke szerint a házelnök nem alkalmazhat kettős mércét, meg kell büntetnie a Jobbikot is.

Fodor Gábor nyílt levélben emlékeztette Kövér Lászlót, hogy a Budapest Pride felvonulás napján a Jobbik képviselői olyan transzparenst tettek ki az Országgyűlés erkélyére, amelyen ez állt: “A Ház nem kér a deviáns propagandából.” Szerinte ez azt sugallta, hogy az Országgyűlés és tisztségviselői, illetve minden parlamenti párt, egységesen elutasítja a polgárjogi küzdelmet, amelynek a felvonulás évek óta fontos részét képezi Magyarországon és szerte a világban. “Ez nem igaz.”

Több ismert politikus társával Fodor Gábor is részt vett a felvonuláson, támogatva azt, hogy az LMBTQ közösség tagjai ugyanolyan jogokkal rendelkezzenek, ugyanolyan nyugodtan élhessék életüket, mint bárki más. A felirat állítása hamis és hazug volt.

Az elmúlt időben számos képviselő kapott büntetést az Országgyűlés rendjének megsértéséért molinók, transzparensek használata miatt – emlékeztetett a liberális képviselő. Fodor fontosnak tartja, hogy a házelnök ne használjon kettős mércét, rója ki a Jobbikra is azt a büntetést, amit ilyenkor másoknál alkalmazott. Ha nem így tesz, azt sugallja, hogy “a drákói szigor mögött pártpolitikai és propagandacélok húzódnak meg, nem pedig elvek”. Ez rossz fényt vetne az Országgyűlés tekintélyére.

A Magyar Liberális Párt parlamenti képviselője arra kéri Kövér Lászlót, hogy „tegye meg a szükséges lépéseket, emeljen szót a békés együttélés jegyében, utasítsa el a feltételezést, hogy a Jobbik molinója a Tisztelt Ház álláspontját hirdette és büntesse meg azokat, akik a Ház méltóságát megsértve cselekedtek július 5-én”.

A Parlamentből kilógatott transzparenst elsőként Lendvai Ildikó tette szóvá, jelezve, hogy a „Ház gazdái nem siettek levenni”.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik