Belföld

Bocsánatot kell kérnie a Fidesznek és Hoppálnak

Ügyvédje szerint újságírók „provokálták” a Fidesz szóvivőjét, Hoppál Pétert, amikor az álcivilnek nevezte a Magyar Helsinki Bizottságot. Nem jogerős ítéletében a Fővárosi Törvényszék bocsánatkérésre kötelezte a politikust és pártját – írja a hvg.hu.

Hoppál Péter még tavaly augusztusban egy sajtótájékoztatón állította a Magyar Helsinki Bizottságról azt, hogy „amerikai pénzen kitartott álcivil szervezet”, ami megrendelésre járatja le az országot és a kormányt. A szervezet bocsánatkérésre szólította fel Hoppált, de ő nem volt hajlandó erre, ezután fordultak jó hírnév megsértése miatt bírósághoz.

A hétfői bírósági tárgyaláson a Fideszt és Hoppált képviselő ügyvéd nem terjesztett elő érdemi ellenkérelmet. Azt mondta, hogy a sajtótájékoztató eredeti szövegében konkrét szervezeteket nem neveztek meg, Hoppál újságírói kérdésre – „provokációra” – olvasott fel neveket az előtte lévő listáról.

Fotó: MTI 

A bíró az alpereseket arra kötelezte, hogy a Magyar Nemzetben, a Népszabadságban és a Fidesz honlapján fejezzék ki sajnálkozásukat. Az ítélet nem jogerős – írta a hvg.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik