Belföld

Rekkenő hőséget tartogat a hétvége

Aki még nincs vízparton, az lassan induljon el. De naptej nélkül egy tapodtat se!

Szombaton a legtöbb helyen 30 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet, ellenben a Dunántúlon néhol egy-egy frissítő zápor, esetleg lokális zivatar kialakulhat. Le is fújták emiatt már csütörtökön a Balaton-átúszást. A nap folyamán többfelé megélénkülhet a délies szél. Az UV sugárzás a péntekihez hasonlóan többfelé nagyon erős lesz.

Vasárnap is marad a napsütéses idő, csak északkeleten, keleten alakulhat ki helyi zápor, zivatar. A légmozgás csak zivatarok környezetében erősödhet meg. A délutáni órákban jócskán 30 fok fölé kúszhat a hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint különösen a fővárosiakra várnak nehéz pillanatok. Itt ugyanis a napi középhőmérséklet tartósan meghaladhatja a 25 fokot.

Hétfőn is marad a rekkenő hőség, akár 35 fokos csúcsokkal. Néhol egy-egy zápor, zivatar azért ismét előfordulhat. Légmozgás is alig lesz, legfeljebb csak zivatarok környezetében.

Kedden aztán fordul a kocka. délután már többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, többfelé valószínű zápor, zivatar, amit viharos széllökések kísérhetnek. Az éjszakai 16-22 fokot követően, a legmagasabb nappali hőmérséklet még mindig 30 és 35 fok között alakul.

Jelenleg úgy tűnik, hogy a hét további részében is marad a zivataros idő. Szerdától pedig a nappali maximumok sem haladják már meg a 30 fokot, de fázni azért továbbra sem fogunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik