Belföld

Lösz nem lösz, hanem van

Elkezdődött az idén három napig tartó Lösz fesztivál Vásárhelyön. Olvasóink az kérték, írjunk már égyször vásárhelyiesen. Hát tessék.

Az alábbi ö-betűzést természetösen nem fogjuk rendszeresíteni, de úgy gondoltuk, és kérték is, a Vásárhely környéki folklór része és most igencsak passzol egy ilyen témájú fesztiválhoz. Szóval aki az gondolja, felhúztuk a gumicsizmát, az most téved – Szerk.

Péntökön este a Tájházban és környékén elkezdődött a nyolcadik Lösz Kulturális Fesztivál Vásárhelyön. Az első, de inkább nulladik este koncertökkel indult, amire igen sokan vótak kíváncsiak. Erre az estére ismét összeállt a Végletök zenekar, akik fergetegös bulit nyomtak. 

Már ez első este folyt a sör, tetőfokára hágott a jókedv. A koncertök után se mönt haza sönki, mert az elektroboogie sátorban hajnalig szólt a zene. A fesztivál szombaton röggel folytatódott, ekkor nyitotta azt mög Cseri Tamás települési képviselő, aki méltatta a nyolc éves kezdeményezést.

Az egyik főszervezőt, Sulyok Zoltánt, azaz Csülököt, Szametz Andráshoz hasonlította, aki szintén sokat tött egykoron Vásárhely kulturájáért. Elmondta, a Lösz már nem lösz, hanem van. A programok csak vasárnap délután érnek véget, de az egyik legérdekösebb program is akkor lösz. Grandpierre Attila, a VHK frontembörének előadása mindön bizonnyal sokak számára lösz tanulságos.

A Lösz első estéjirül Vizi Gábor – a hangosítás főnöke – barátunktúl kaptunk videót, amit itt mutatunk. Aki pedig még több képre kíváncsi, kattintson most a Vásárhely24 facebook oldalára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik