Belföld

Gyurcsány kiáll a cigányozó Pásztor Albert mellett

„Papolhatunk integrációról, de ott, Miskolcon és még ezernyi helyen elkülönülés és félelem van.” fejti ki Gyurcsány Ferenc miért tarja alkalmas miskolci polgármesterjelöltnek Pásztor Albertet, a borsodi megyeszékhely volt rendőrkapitányát, akit 2009-ben azért függesztett fel az országos főkapitány, mert azt mondta, hogy a közterületi rablások elkövetői cigány emberek.

Ahogy korábban megírtuk, bár Pásztort a Jobbik is megkörnyékezte, ő  a baloldal közös polgármesterjelöltje lett, ám később, vélhetően az ügy sajtóvisszhangja miatt, az Együtt-PM kihátrált mögüle. A Demokratikus Koalíció elnöke ezért érezhette úgy, hogy egy hosszabb írásban kell kifejtenie, pártja miért tartja alkalmas jelöltnek Pásztort.

„Az egykori rendőr, a mai polgármesterjelölt rosszul nyitott ki egy ajtót. De ki kellett nyitni, mert szürkület van idebent. Pásztor tisztességes demokrata. És mert nekem is voltak rossz mondataim, inkább őt, az egész embert nézem, mintsem sokáig gargalizálnék ügyetlen és sokakat bántó mondatain. Merjenek hinni neki! Vagy engedjék a nem egyszerűen tűrhetetlenül beszélő, de átkozottan is cselekvő fideszes polgármestert a hivatalában maradni, esetleg emeljék fel a Jobbik jelöltjét!” – írja. Cikkét teljes terjedelmében IDE kattintva olvashatja el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik