Belföld

KRESZ-ből egyes – táblaanomália a Somogyin

Két egymást kiegészítő táblát tettek ki Vásárhelyen a Somogyi Béla utcán, mindkettőt sikerült fordítva. Gratulálunk.

Alig írtuk meg, dolgoznak a Somogyin is Vásárhelyen, máris jelezte egyik olvasónk – köszönjük, érdekes értelmezésben került ki két, a szembejövő fogalom elsőbbségére vonatkozó tábla.

 Az Ady felöl, a Mikszáth utca sarkán ezt látja az autós

A Somogyi Béla utcán is felújítják az útburkolatot, már a munka is megkezdődött. A Mikszáth és a Népkert utca között az Ady felöli bal oldalon útszűkület is keletkezett.

Erre tábla is figyelmeztet, igen ám, de az Ady felöl a táblát fordítva tették ki. A szembejövő forgalom elsőbbsége figyelmeztető tábla fejjel lefelé került kihelyezésre. Logikusan ide az “Elsőbbség a szembejövő forgalommal szemben”  táblát kellett volna kitenni.

Na ezt a táblát is kitették, csak éppen az útszakasz másik végére, a Népkert utca sarkára, és kapaszkodjunk meg, azt is fordítva, fejjel lefelé.

 Szemben, a Népkert utca sarkán pedig ezt látjuk

Igazi Mekk Mester szerelte fel a két táblát, vagy ha nem, akkor hadilábon áll a szerencsével, fej vagy írást ne nagyon játsszon. Kétszer volt 50 százalék esélye jó “élére” állítani a táblát és hát egyik sem sikerült.

Nagy forgalom ugyan nincs a Somogyin, a jelzett útszűkület sem aktuális most, és nyilván mindenki érti mire is figyelmeztet a tábla, de akkor is…

 A kerszdoktor fotóján pedig mutatjuk hogyan kellett volna…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik