Belföld

Kórházba került az amputált lábbal kilakoltatott asszony

Tüdőgyulladás gyanújával és 28,3-as cukorszinttel szállították csütörtökön kórházba a mindkét lábára amputált 70 éves asszony az esti vihar után, akit a XV. kerület polgármestere szerdán hagyott kilakoltatni az idősek otthonából – derül ki a Magyar Szociális Fórum honlapjáról.

Nagy Lajosné (Emma néni) hajnali 4 órakor hívott mentőket a kerületi önkormányzat elé, mert a záporesőben annyira lehűlt, hogy életét féltette – olvasható a Magyar Szociális Fórum honlapján. Saját elmondása szerint a mentősök nem voltak hajlandók biztonságba helyezni, és azt mondták neki, „oda megy, ahova akar”.

Az asszony kerekes székében szerda este gurult a főváros XV. kerületének önkormányzata elé, hogy tiltakozásul ott-töltse az éjszakát, mert kilakoltatták a XV. kerületi idősek otthonából.

Az idős asszony egy pléddel próbált védekezni. Miután a mentőknél sikertelenül próbálkozott, a rendőrségre is telefonált, ahol Nagy Lajosné elmondása szerint azt mondták, hogy neki a fiai mellett volna a helye, akik börtönben ülnek.

Olvasói sztorik