Belföld

Ha nincs meccs, győz az RTL kormánykritikája

Az RTL Klub híradójának kormányt kritizáló időszakában sikerült lenyomni a TV2 hírműsorát, de előtte és utána is alulmaradtak – írja az Index.

A labdarúgó-világbajnokság szerdai szünnapja igazán mérvadó lehet a híradók versenyében, mert nem torzítja el az adatokat a hírek helyett a meccseket választó nézők tömege. A Nielsen közönségmérését elemző Index szerint az ötperces bontást tekintve a 18-49-es korosztályban a ratinget vették alapul, amely azt mutatja meg, hogy a tévével rendelkező háztartások hány százaléka nézi az adott műsort.

Az RTL Klub Híradó 3,0-ás ratinggel kezdett, míg a Tények 3,7-tel, de a különbség a 25. percre már csak 0,3 százalékos volt (4,6 vs. 4,3), a reklámszünet végére pedig megfordult. Ez azért fontos, mert ilyenkor kezdi el a belpolitikai blokkot az RTL Klub. 18:30 és 18:50 között.

Ekkor a reklámtörvénnyel sújtott csatorna L. Simon László előző napi buktáját (amikor nem pontosan tudta mit is tartalmaz az általa beadott törvényjavaslat) sütötte tovább, és a kultúrpolitikus bennfentes pályázatait mutatta be. A nézők ezt értékelték is, és a nézettség felment 5,5-ös ratingre, a Tények 4,9-ével szemben.

Az is látszik, hogy amint a Híradó visszalépett a kevésbé fajsúlyos témákhoz, visszaestek 3,9-re, és a nézők átkapcsoltak a Tényekre, amely 5,1-et tudott produkálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik