Belföld

Orbán: nálunk kell a legolcsóbbnak lennie az energiának

Hiába mutatnak jól a magyar nemzetgazdaság számai, mégsem ezek, hanem a valóságos élet teszi kiszámíthatóvá a gazdasági rendszert. A valóságos élet pedig Magyarországon a kis- és középvállalkozások (kkv) világát jelenti – mondta a miniszterelnök szerdán a Stühmer Kft. édességipari üzemének avatásán, Makláron.

A gazdaság akkor lesz feldönthetetlen, ha megtöbbszörözik a kkv-k teljesítményét. Ehhez vállalkozóbarátabb és rugalmasabb adórendszer kell – mondta Orbán Viktor. A kormány célkitűzése szerinte az, hogy Magyarországon legyen a legversenyképesebb gazdasági környezet Európában. Ehhez a miniszterelnök szerint elsősorban az kell, hogy itt legyen a legalacsonyabb az ipari termeléshez használt energia ára.

Orbán szerint Magyarország sok más európai államnál gyorsabban haladt, mert egységét minden nehézség és külső bírálat, támadás ellenére megőrizte. A miniszterelnök szerint a magyar sikerek időszakának küszöbén állunk. A kormány 300 milliárd forintot tervez költeni élelmiszeripari fejlesztésekre, ami új munkahelyeket teremthet vidéken – ígérte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik