Belföld

Jobbik: a pedofília és az anyagyilkosság is legális lesz

Mármint ha így megy tovább. Minekkellez, négyfalközött, vallásgyalázás, és hát nekik ne mondja senki, hogy ez természetes: a párt ismét megmondta a magáét melegügyben, kijátszva nagyjából az összes demagógkártyát. De legalább kiderült, hogy Mirkóczki képviselő South Parkot néz.

Múlt pénteken elindult a Budapest Pride fesztivál és rendezvénysorozat, most szombaton felvonulás, a rendőrség már polírozza a kordonokat, a szervezők az érintettek jogait féltik és korrekt szóhasználatra kérnek mindenkit, a Hír24 kommentelői mocskosbuziznak és négyfalközöttöznek. Szóval csak a szokásos, vagyis majdnem. Vagy a kedves olvasónak talán nem hiányzik valami a fenti képletből? Na ugye.

Hát persze, hogy a Jobbik.

Most viszont tessék megnyugodni, a párt, mint mindig, idén is hozzátette a diskurzushoz a magáét, a tavalyihoz hasonlóan Mirkóczki Ádám képviselő képében, aki a Toldi mozi előtt mondta el nagyjából ugyanazt, mint 2013-ban. Ezzel együtt is az MSZP-nél nagyobb parlamenti pártról van szó, így úgy korrekt, ha tényszerűen beszámolunk az elhangzottakról; az állítások mellé pedig még érdekes adatokat is közlünk. Lássuk!

Mirkóczki szerint eleve furcsa, hogy a Pride-ot támogatja az egyébként lépten-nyomon polgári és keresztény erkölcsöket hangoztató kormány. Bizony, hogy támogatja, figyeljék csak: az önkormányzati (tehát áttételesen állami) tulajdonú Toldi mozi is helyt ad a Pride-nak, ami „eleve egy szégyenteljes dolog a mi szempontunkból”. (A Toldi egyébként elektróbuliknak is helyt ad heti rendszerességgel, amiből persze nem következik, hogy Orbán és Tarlós titokban ecstasyzabáló technófej, persze ki tudja.)

És azt tudta?

Bár valóban folyik a vita, hogy mi okozza a homoszexualitást, tudományos körökben nagyjából egységes az állsápont, hogy természetes jelenségről van szó, azaz az állatvilágban is előfordul, fajonként változó arányban. Az azonos neműekhez való vonzódás a hetvenes évek óta – illetve Kínában csak másfél évtizede – hivatalosan nem betegség, azaz lekerült a mentális zavarok nemzetközi listájáról. A pedofília az.

A Pride és a kereszténység kapcsolatát később kifejti: nem akar általánosítani, hiszen „vannak köztük normálisan öltözködők is”, de a felvonulók rendre vallási szimbólumokat gyaláznak meg transzparensekkel („Jézusnak is két apja volt”), amely üzenetek a sajtónak hála áttörik a kordonokat és eljutnak mindenhova. Erre a transzparensre egyébként én is emlékszem, talán két éve volt, de például Biblianyaló lilatangás álpapot már vagy négy éve nem láttam kamionplatón riszálni. Jó, tavaly volt egy hasonló, de ő KDNP-címert nyalogatott, ami azért sokkal szimpatikusabb gesztus. Ő volt az:


A szerző fotója

A Jobbik ezért aztán puszta provokációnak tartja a rendezvényt, amivel a „normális többséget” heccelik az LMBTQ-személyek, azzal együtt is, hogy ez a provokáció „több tízmillió forintjába és rengeteg kellemetlenségébe kerül az adófizetőknek”. A párt azt tanácsolja a magyar Pride-ot nagykövetségeken keresztül támogató húsz országnak, hogy csinálják mindezt otthon (mármint a saját országukban, nem a négy fal között, értik), ne a magyar társadalmat züllesszék.

Fun fact!

Ha egy ember meleg, de keresi az Urat és jóakarattal van telve, ki vagyok én, hogy ítélkezzek felette? – ezt a költői kérdést Ferenc pápa tette fel tavaly nyáron újságírók előtt. Szerinte a katolikus katekizmus egyértelmű: nem szabad marginalizálni a melegeket, nekik pedig integrálódniuk kell a társadalomba.

Mirkóczki azt sem érti, miért vonulnak, hiszen „ezek az emberek nincsenek meghurcolva”, azokért a jogokért pedig minek tüntetni, amit „nem a jog vett el, hanem a biológia meg a jóisten foszotta meg őket, gondolok itt a gyermekvállalásra”. Az pedig a nyugati liberalizmus válságát mutatja, hogy még a demográfiai krach közepette is „az aberrációt és a devianciát propagálják.” És még feszegetik is a határokat: lehet, hogy holnap már a pedofilok jogait is védenék, illetve hoppá, ez már ma is a valóság, hála egy Népszabiban megjelent Révész Sándor-cikknek. (Mirkóczki nyilván arra gondolt, amelyben azt fejtegeti, miért nem baj, hogy Japánban betiltották a gyerekpornót, kivéve az ilyen témájú képregényeket.) Négy év múlva tehát legalizálják az anyagyilkosságot – következtetett egy merészet a képviselő.

Nahát!

A melegfesztivál másfél évtizedig senkit sem érdekelt különösebben az érintetteken és az érdeklődőkön kívül. Az 1997 óta nyaranta tartott felvonuláson mindig akadt egy-két békés ellentüntető, de az első tojások és paradicsomok csak 2006-ban repültek. 2007 óta rengeteg a rendőr és a kordon.

Mirkóczki szerint a mai napig folyik a vita, hogy mi okozza a homoszexualitást, így nem akar pálcát törni afelett, hogy betegség-e (szerinte inkább igen, mint nem, vagyis ő betegségként emlegeti), így „maradjunk abban, hogy nem normális”, már csak biológiailag sem, illetve szociológiailag is devianciának minősül. Egyébként is maradjon a hálószobában a szexualitás, legyen az, hetero-, homo-, „illetve hát nem is tudom, van-e másmilyen”. A sajtótájékoztató végén előkerülnek a kisállatok és a madarak, mint a vágy lehetséges tárgyai, illetve a South Park Csirkebaszója is, de ez már nagyon off the record említődik, tegyünk tehát úgy, mintha le sem írtam volna.

Újabb érdekes adat!

A Hír24 munkatársai nem csak tudósítóként, hanem részt vevőként is vonulnak idén a Nyitott vagyok! kezdeményezéshez csatlakozva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik