Belföld

Felmentették a képviselőt, most ő fontolgat pert

Bűncselekmény hiányában másodfokon is felmentette a bíróság dr. Havasi Katalin vásárhelyi képviselőt, aki ellen rágalmazás miatt baloldali képviselőtársa Havránek Ferenc tett feljelentést.

Mint arról beszámoltunk, tavaly október 21-én a makói bíróság felmentette dr. Havasi Katalint (Fidesz), egy korábban indult ügyre válaszként kiadott szórólap Havránek Ferenc (Zöld Baloldal) által rágalmazásnak vélt tartalma miatt.

Most már másodfokon is győzött az igazság – mondta a Vásárhely24-nek nyilatkozó dr. Havasi Katalin, akit ismét felmentett, ezúttal már, a szegedi bíróság a mai napon, ahol külön vizsgálták, a rágalmazás mellett történt-e becsületsértés a kérdéses szórólap kiadása kapcsán.

Mindkét esetben ártatlannak bizonyult a képviselőasszony, aki még elmondta, Havránek Ferenc még az első feljelentéskor azt ígérte neki, minden lehetséges fórumon megpróbálja lejáratni őt, akár Brüsszelig is hajlandó lesz elmenni – idézte feljelentője szavait.

Dr. Havasi Katalin elmondta, további jogi lehetősége Havránek Ferencnek nincs, és mint már többször hangsúlyozta, úgy véli, nem a baloldali képviselő, hanem ő ellene folyik régi kommunista módszerek alapján koncepciós eljárás. Hozzátette, Havránek Ferenc a valóság elferdítésével nemcsak a rendőrségen, bíróságon, de a vásárhelyi közgyűlésben és a piacon is lejáratta ezzel az üggyel. Éppen ezért a viszontperen gondolkodik, de annak indításáról még nem döntött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik