Belföld

8 és fél millió a VTV Híradóra

A MTVA Média Mecenatúra tévé állandó pályázatán nyert a vásárhelyi médium, mondta el annak ügyvezetője, Rókus Ákos.

A pályázat egy naptári évre szól, tehát idén augusztus 1-től, 2015 július végéig kapják a pályázati összeget, mondta el a Vásárhelyi Televíziót üzemeltető Szerdahelyi József Nonprofit kft. ügyvezetője, aki ma reggel indult aláírni a pályázati szerződést Budapestre.

A pályázatot három kategóriában írták ki állandó sugárzású műsorokra. A VTV hírműsorra pályázott. A pályázatban 8 millió 400 ezer forint vissza nem térítendő összeget kapnak. Rajtuk kívül további hat helyi tv, a gyulai, a dunaújvárosi, a kaposvári, a szombathelyi, a veszprémi és a pécsi tévék pályázatát fogadták el a 17 beérkezettből. Hírműsorokra összesen közel 63 millió forintot különített el az MTVA, míg a többi kategóriákban 25 és 16 milliót osztottak ki.

Rókus Ákos kiemelte, a sikeres pályázat jelentős segítséget nyújt az eddig is gyártott Híradók készítéséhez. Ezen műsorok egészen picit változni is fognak a formai követelmények miatt. Pontos időjelzéssel indul majd a Híradó, minimum 12 perc hosszúságúnak kell lennie, a végén pedig szignál jelzi, hogy a Média Mecenatúra támogatásával készült.

Az ügyvezető még elmondta, több változás is lesz a VTV műsoraiban. A vadonatúj stúdió és székház után a bejátszott anyagok is még az idén megújulnak. A stúdiókép, így a Híradó eddig is HD felbontásban készült, ám a bejátszások kicsivel gyengébb, SD minőségben. Ez hamarosan változik, a nézők ezeket is HD-ben élvezhetik majd.

Rókus Ákos még elárulta tervez egy sorozatot, ahol a különböző városrészekbe látogatnak el időről-időre, összefoglalva, bemutatva az ott történteket. Hogy a VTV még interaktívabbá váljon, valamilyen formában visszahoznák a Nap kérdése rovatot, mely korábban nagy sikerrel minden gyártási adásnapon látható volt a VTV képernyőjén.

A megújult VTV stúdióról és az új székházról ITT írtunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik