Belföld

Szentiék vitatják a vádat

Vásárhely24
Vásárhely24

2014. 07. 01. 08:54

A székkutasi tsz és vezetősége 821 károsultat érintő ügyében szeptemberben folytatódik a tárgyalás.

Mint megírtuk, két év után kezdődött bírósági tárgyalás egy, több mint 800 károsultat érintő több százmilliós kár okozó ügyben.

Az ügy 2010-ig vezethető vissza. Akkor több tsz részarány tulajdonos azzal fordult Lázár János országgyűlési képviselőhöz, segítsen a Székkutasi Új Élet MGTSZ körül kialakult visszaélések ügyében. Egy közgyűlésen könyvelési furcsaságok mellett az is kiderült, a Körös-Maros Nemzeti Parknak eladott ingatlanok ára sem lett szétosztva a tagok között. Ezek a felügyelőbizottság elnöke, majd Lázár János is feljelentést tett a bíróságon.

A Szegedi Törvényszék a Vásárhely24 kérdéseire közölte, június 26-án a Hódmezővásárhelyi Járási Bíróság az ügy mind a négy vádlottját – köztük a tsz vezetőjét, Szenti Imrét – meghallgatta, akik a vádirat bűncselekményi jellegét vitatták.

A védők és az ügyész is kérték 12 tanú meghallgatását, valamint az ügyész indítványozta, hogy a bíróság a később tartandó tárgyalásokon 521 tanú nyomozati eljárás során tett vallomását felolvasással tegye a bizonyítás részévé.

A bíróság a tárgyalást ezek után elnapolta, az szeptember 2-án, 4-én, 9-én és 11-én folytatódik Vásárhelyen reggel negyed kilenckor. Az ügyészségnél arról is érdeklődtünk, miért csak a vád benyújtása után két évvel kezdődött a per, az ügyészség válaszában kifejtette, ennek oka a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság igen magas ügyforgalma és a bírák leterheltsége volt.

A 100 milliós ügylet még 2007-ben történt, azóta nem számolt el a tagokkal a tsz vezetősége, bár információnk szerint a mai napig, akiket felleltek, azoknak összesen 80 millió forintot már kifizettek – úgy tudjuk – a földalapú támogatásokból.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Saudi soldiers stand guard as a Saudi air force cargo plane, carrying aid, lands at an airfield in Yemen's central province of Marib, on February 8, 2018. (Photo by ABDULLAH AL-QADRY / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.